Cecilia med valparna i hagen.

Måndag 11 februari 2008

8 veckor gamla

Nu är det full fart på valparna. De är vakna långa stunder i taget och då får de ofta komma ut på golvet och leka av sig. 2 gånger per dag får de också komma ut på tomten med Melody och det gillas av alla tre. Det finns mycket att utforska utomhus med nya lukter och stora ytor att busa på. Efter utevistelsen får de springa på hela undervåningen en stund innan hagen i köket väntar igen.
Det kan gå ganska hett till mellan varven men när pappa Jamie är med dem på golvet så blir de snabbt spaka och lugnar ner sig. Han behöver bara nosa på dem för att de ska rulla över på rygg.
Melody är de mycket mer uppnosiga mot och de sliter henne i öronen tills snoddarna lossnar. Hon uppfostrar dem så gott hon kan men hon tycker också om att leka med dem och är ganska överseende. Melody går ofta på den som är tuffast och ska ha över den i ryggläge.
Hon hoppar inte in så ofta till dem längre när de är i hagen och dia gör de nästan aldrig längre.
Efter att ha varit aktiva en stund så blir valparna så där härligt trötta, de slappnar av och kryper gärna upp i famnen en stund och vill kela. De behöver sova långa stunder ett par gånger om dagen.
Alla valparna är mycket framåt i temperamentet och de är ganska tuffa mot varandra. Ibland slåss de ordentligt och då kommer husets alla vuxna hundar springande för att kolla vad som är på gång. Mot oss människor är de ljuvliga. De rusar fram ,pussar och pussar medan svansarna går som propellrar.
När de är ute och leker på köksgolvet så får man hasa sig fram á la Frankenstein för att undvika att trampa på en valptass för de vimlar omkring så snabbt och är överallt samtidigt. Vi köpte en liten kattunnel till dem i veckan och den gillar de att springa in i och ut genom hålen.
Valparna har bra aptit och de kastar sig över maten när den bjuds. På morgonen är de extra utsvultna och då måste vällingen lagas iordning snabbt till ackompanjemang av en måsflock i bakgrunden *ler*. Det har sina nackdelar för övriga familjen med en valpkull i köket men det är så nyttigt för valparna att växa upp där det är liv och rörelse så familjen får stå ut ;-).
Imorgon ska de få sin första valpspruta, besiktigas och chipmärkas hos veterinären. Oliver ska få ett EU pass också för han ska exporteras till Schweiz.

På torsdag flyttar Miley till sin nya familj,Oliver till helgen och Lilly om lite drygt 2 veckor.

Jag är mycket nöjd med valparna. De tänder som de ska ha för åldern finns där med bra bett och Oliver fick testiklarna på plats tidigt. Det ser ut som att Lilly och Oliver blir dvärg och Miley toy. Oliver vägde idag 1410 och var 18 cm. hög. Lilly vägde 1395 gram och var 18. 5 cm. hög och sist och minst Miley som vägde 960 gram och var 15. 5 cm. hög.

Det har varit så roligt och givande att få lära känna dessa underbara valpars personligheter och jag hoppas att deras nya ägare kommer att få mycket glädje av dem i många år framöver.
Stort lycka till med era nya familjemedlemmar.

Valpdagboken slutar här men välkommen tillbaka till nästa kull! Tack för visat intresse!
 
 
På återhörande/
Alexandra :-)
Tillbaks till valpdagboken
© Copyright 2007 och framåt, A. Wistrand