Bamse, Sötnos och Filippa.

Torsdag 11 maj 2006

5 veckor gamla

Valparna har blivit riktigt sociala under veckan som har gått. Så fort de hör min röst så springer de fram till hagöppningen och viftar på sina små svansar. Efter mycket pussar vill de gärna komma upp en stund. Då slickar de och smånafsar i örsnibben *mysigt*. Valparna leker med varandra nu, småbiter och lägger varandra på rygg medans det morras lite.
Stella och Tilda har blivit tålmodiga nannys. Härligt för valpar att växa upp med sunda hundar i olika åldrar.

Ada håller på att lära dem viktiga saker i livets skola. Just nu tränas det att ligga på rygg och att inte gå för nära matskålen när mamma äter. Det har alla lärt sig nu.
Ada har också vid ett flertal gånger gjort upplägg till sina små. Mums säger valpisarna och det är naturens sätt att avvänja dem från mjölken. Jag tycker att Ada oftast behöver maten själv så jag ger henne inte alltid tillgång till valparna när hon precis har ätit men ibland går det snabbt ;-)
Valparna är nu uppe i 4 mål mat och det går ganska bra. Vällingen lapas det bra på och även torrfodret som de fick smaka för första gången igår var riktigt gott. Köttfärsen får de ett tag till tills det bara blir torrfoder och välling. Ada ger di ett par gånger per dag också och det är viktigt att de får dia ett par veckor till.
Eftersom vädret varit så fint så har de fått vara i utehagen också. Mysigt tycker de alla 3. Ibland så får de springa runt på hela tomten och det är nog det som de gillar mest.
Viktmässigt ligger de bruna precis lika. Jag börjar mer och mer luta åt att lilleman kanske blir toy. Han väger 300 gram mindre och är klart mindre hela han.
 
På återhörande/
Alexandra :-)
Tillbaks till valpdagboken
© Copyright 2006 och framåt, A. Wistrand