Ebba med nyfödda valpar!

Måndag 24 mars 2003Sent i lördags kväll födde Ebba äntligen vår första toypudelkull. Jag trodde att de var på väg redan på fredagen och jag gjorde snabbt iordning förlossningsbrickan men det var falskt alarm. När hon sedan på lördagen letade bohålor på tomten och även gömde sig i buren inne och bökade runt så forstod jag att det inte var långt kvar.
Hon fick jobba hårt för att få ut första valpen och när så en tass blev synlig och det inte hände mer låg paniken på lur. Efter konsultation med djursjukhuset och konstaterandet att det var baktassarna, 2 syntes lite grann nu, så fick jag hjälpa henne och dra ut valpen när hon krystade. Det var en hanvalp, som var största valpen förstås, som hade svårt att komma ut. Valp nr. 2 kom sedan raskt efter bara en kvart. Det var en liten söt tikvalp och den minsta valp jag har fått någonsin. Hon vägde bara 100 gram men var lika livskraftig som sin lite tyngre bror på 130 gram. Båda valparna var svarta.
Ebba är otroligt duktig med valparna och hon lägger sig som en liten beskyddande höna runt dem.
Jag är ofta där och kontrollerar att de små minivalparna diar som de ska men Ebba tycker mest att jag stör. Hon får mat på sängen och bärs ut ibland för små rastningar på tomten men hon har bara tid för ett litet snabbkiss och sen springer hon in till sina barn igen. Om jag har glömt att öppna grinden till henne så flyger hon över den. Hon kan verkligen hoppa den tiken!
 
På återhörande/
Alexandra :-)