Oliver

Tisdag 29 januari 2008

6 veckor gamla

Valparna är såå sociala och alla tre kommer rusande med viftande svansar när någon närmar sig valphagen. Efter en stunds gosande och pussande så fälls krokodilgaddarna fram och då är det inte lika kul längre- aj. 3 par krokodilgap känns i fingrar och tår. Nästan alla tänder i valpbetten har kommit fram nu och resten är på god väg. När de inte bits är de helt underbara förstås :-)

De leker ganska vilt emellanåt med varandra också. Låter som små slagsmål då och då. Ett tag var lilla Miley i underläge när det blev fajt men hon klarar sig riktigt bra nu i närkamperna och väser och fräser ifrån.
Barnen har kommit springande när de hört skrikljud från hagen för att "rädda Miley" men sista dagarna är det ofta Miley som har legat överst och tryckt ner ett större syskon fräsande som en liten vildkatt. Skönt att hon har tuffat till sig för det är inte alltid lätt att vara den minsta i en kull.

Miley upptäckte att hon kunde rymma ur hagen i slutet av förra veckan, bustjejen. Hon klämde sig ur de största hålen på kompostnätskanten (som var tillräckligt små i min ögon) och sprang lyckligt iväg över golven ;-) Vi upptäckte det en morgon när det fattades en valp och lilla Miley hittades i vardagsrummet med Melody och Tilda. Farligt tyckte vi så alla hål som var stora nog för en liten toykropp täpptes för med trasor. Hagen ser lite kul ut nu med lakansbitar som är fastknutna här och där men vad gör man inte för att hålla små rymlingar i säkert förvar ;-)Tänk om hon hade fastnat i hålen *hu*!
Ibland får valparna springa på hela golvet och det är spännande. Så mycket nya dofter att utforska. Om vädret fortsätter att vara lite torrare så ska de snart få prova på att gå ut en stund.
Matningarna går bra. De äter 4 mål med bra aptit och får utöver det en skvätt mjölk av Melody ett par gånger per dygn.
Igår blev de kloklippta och avmaskade och det gick bra.

 
På återhörande/
Alexandra :-)
Tillbaks till valpdagboken
© Copyright 2007 och framåt, A. Wistrand