Cecilia med valparna i hagen.

Månag 4 februari 2008

7 veckor gamla

Tänk vad tiden rinner iväg när man har valpar. Nu har de blivit små egna personligheter och individer som gärna vill ha egen tid. De leker mycket tillsammans men man märker också att de tycker att det är skönt att få vara själva ibland. De sover inte alltid tillsammans i hög.
Melody hoppar fortfarande in till dem ett par gånger om dagen för en snabbmatning eller för att kolla in vad som händer. Snabbmatningen direkt på morgonen uppskattas mycket av mig för då kan jag passa på att städa undan det värsta efter natten och göra iordning frukostvällingen.
Ibland hoppar Melody in för att äta upp det sista i matskålen och då rusar valparna fram och suger sig fast vid spenarna. Då blir mamma arg och morrar dovt från skålen och om inte det hjälper så hoppar hon småmorrande ut ur hagen och tittar bedjande på mig att lyfta ut skålen med resterna istället. Visst gör jag det. Det är inte alltid lätt att vara mamma till små krokodilbarn ;-)

Det är mycket uppfostran från Mellos sida nu. De ska lära sig hundspråket och att ligga på rygg tränas denna veckan ;-) De har också lärt sig att om de inte respekterar mammas morrningar så blir det lite tuffare tag tills de tippar över i ryggläge. Det är fascinerande att titta på samspelet mellan en hundmor och hennes valpar.
Idag kom det valpköpare på besök och det var skoj tyckte alla tre. Efter en stunds lek och gos så somnade de allihop som på en given signal. Kan säga att de var ganska trötta sen och sov i säkert två timmar.
De äter bra 4 ggr. om dagen och imorgon ska de få smaka på filmjölk. Vid leveransen kan vällingen hoppas över och istället kan lite fil serveras varje morgon.
Jag provar ett nytt valpfoder till denna kullen och de tycker att det är ganska så smaskigt. Med lite morotspuré eller lite köttfärs i så blir det ännu bättre.
 

På återhörande/
Alexandra :-)
Tillbaks till valpdagboken
© Copyright 2007 och framåt, A. Wistrand