Tilda, Bamse och Rosa 4½v

Fredag 6 maj 2005

5 veckor gamla
Valparna börjar att bli riktiga små pudlar nu.
Alla har härliga humör och de leker mycket med varandra. De låter som små motorer när de busar runt med varandra.
När Bamse kom på hur han skulle göra för att skälla så skrämde han slag på de andra valparna. Han lät som en hes mistlur! Nu har syrrorna vant sig och hoppar på honom för lite lek när han skäller till :-)
Hans svans går som en propeller när vi närmar oss valphagen. Han är en riktig mammagris och vill gärna komma upp i famnen för lite gos.

De biter på allt nu och tänderna håller på att spricka fram. Det kliar i munnarna.

Valparna har fått nosar och tassar friserade för första gången och ett litet bad. Fönen var lite konstig först men det gick förvånansvärt bra. Åh vad fina de blev.
Ibland när de vaknat och piper runt så får de komma ut och "springa hinderbana". Det gillas skarpt och husets övriga pudlar får leka med hela valpgänget. Ada älskar att leka och uppfostra valparna. Hon är den bästa fostrare jag har haft.

Avvänjningen går riktigt bra och de får 4 mål nu. Maia får äta upp resterna och hon bjuder fortfarande valparna på en skvätt mjölk då och då.
När valparna är ute på köksgolvet så överfaller de sin mamma ibland och då är det bara för henne att bjussa på lite mjölk :-)
Det är viktigt för valparna att få dia så länge som möjligt, helst till 6- 7 veckors ålder.
På söndag kommer de första valpköparna på besök!
På återhörande/
Alexandra :-)