Melody och Lilly 17d!

Måndag 7 januari 2008

3 veckor gamla

Nu börjar det äntligen hända lite mer i valplådan. Valparna har lärt sig att gå och de kan också skaka på huvudet och bita lite i mamma och sina syskon med ännu tandlösa munnar ;-)
De har fått flytta ner i köket och där är det mer liv och rörelse. De andra hundarna är nyfikna på valparna i lådan men de håller sig på behörigt avstånd än så länge.
Härligt att valparna äntligen är så gamla att de kan tas upp lite mer. De har redan gosats med och somnat i famnen.
Så fort som de bärs upp av mig så tror de att det vankas köttfärsblandning så de suger och smackar för fullt på fingrarna.
Idag blev klorna klippta och vikten skulle också kollas. Lilly hade gått om både Miley och Oliver i tyngd och hon vägde 714 gram. Miley vägde 654 gram och Oliver 672 gram. De verkar få fina pälsar alla tre och de är alldeles lurviga så att ögonen knappt syns under all päls. Snart är det nog dags för första badet och rakning av små nosar.
Melody har börjat dia sittandes ibland men oftast ligger hon ner. Hon sköter om och pysslar med sina små och håller fortfarande rent och fint i lådan. Det syns på henne att hon njuter av mammarollen. Hon tar dock mer och mer ledigt och ligger i soffan och dåsar som förr och somnar gärna in i "skötmatte" Josefines säng på kvällen. Hon hänger också glatt med på promenaden i skogen där stubbar och stenar får påhälsning av en skuttande bruning igen ;-)
Det kommer snart nya foton!
På återhörande/
Alexandra :-)
Tillbaks till valpdagboken
© Copyright 2007 och framåt, A. Wistrand