Valpköparbrev


Maja


Länsmansgårdens California Dreamin', Maja. Född i Melodys första kull.

Hej till min matte och husse i Stockholm. Här kommer en liten berättelse från mig som är en bortadopterad hund.

Jag föddes och blev ompysslad av min dåvarande matte o husse tills jag hade växt och blivit så stor att jag skulle till nya föräldrar. Inte kunde jag tro att jag skulle få det så underbart i mitt nya liv på landsbygden. För som hund får man inte välja vart man skall komma när man skall adopteras bort. Tänk vilket bra val Ni gjorde till mig. När jag kom till matte o husse i Mellerud vet jag att dom sa att det var det sötaste dom hade sett. Min mormor och morfar (mattes mamma o pappa) höll med och där blev jag sedan dagbarn. Om Du visste vad jag älskar min dagismatte o husse. Dom bor bara några hus från mitt hem. Där är jag när min matte o husse jobbar och åker på semester.

När jag blev lite äldre då skulle matte ha med mig på något så dumt som valpkurs men det tar jag tillbaka omedelbart. För om Ni visste vad jag tyckte det var roligt. Jag fick lära mig mycket. När jag tänker efter så är jag inte så dum utan jag har lärt mig att dansa, sitta ,ligga och krypa mm. Vad många kompisar jag träffade, där men jag tyckte att dom fattade dåligt. T.o.m deras mattar tyckte att jag var en mycket förståndig hund, det är synd att man inte kan prata.
Matte tycker jag är jättebra. Hon borde gått en kurs som lärde henne att visa respekt till mig, men det har hon inte gjort för hon tror att jag har respekt för henne. Jag är inte ett dugg rädd när matte säger ifrån. Värre är det när husse kommer, då räcker det med att han sätter upp ett finger och säger nej. Då törs jag inte göra något. När husse och jag är ute och går då får jag springa lös på vissa ställen och när han kallar in mig då kommer jag för jag vet att annars får jag inte springa lös någon mer gång. Men när matte släpper mig då gör jag som jag vill och bryr mig inte om när hon kallar in mig. Jag älskar min matte för hon är jätte snäll.

Nu är det så att jag har blivit lite äldre och ännu förståndigare och då anmälde matte mig till något som heter agility, där är det många kompisar med och om Ni visste där skall vi springa på gungbrädan, tunnel och hoppa mm. Jag har fått för mig att dom skall ha med mig på cirkus, men där går gränsen. Jag älskar att få vara ute i naturen och utföra lite konster.

Häromdagen smög jag på matte o husse och hörde att dom prata om att dom eventuellt skall skaffa en "syrra" till mig för dom har fått för sig att jag vill ha ett syskon. Det är klart det är roligt att få en lekkamrat.
Nej nu får Ni ursäkta men nu orkar jag inte mer att berätta hur bra jag har det. Nu är det så att min matte o husse vill skriva ner några rader om vilket underbart hund dom har: VI har haft tur att hitta Dig som uppfödare. Vi och många andra hundägare tycker att Maja har det lilla extra som ingen annan har, med andra ord VÄRDENS BÄSTA HUND. Ha en riktig skön sommar.
Många goa kramar från MAJA, HELEN OCH HENRIK

 

 

 

Top of pageClick here if you don´t see any menu at the left!Klicka här om du inte ser någon meny till vänster!