Valpköparbrev


Länsmansgårdens Bruno Benelli, Mio 10v. Född i Adas tredje kull.
Vilken underbar valp jag har här! Han är så jättemysig och urgosig. Men framför allt vad duktig han är. Den lilla klättraren tog sig efter ett par timmar i fredags över det plank (36 cm) som jag fixat. Han skulle vara i hela lägenheten. Så avstängningen varade bara i 3 timmar.

Han fann sig genast till rätta. Han sov hela natten utan ett endaste pip. Fantastiskt. Från första stund kissar han bara på tidning (när jag väl tagit bort mattorna) och nu har jag bara en tidning i stora rummet och en vid ytterdörren. Han går även på natten till tidningen trots att jag ingen har i sovrummet.

Han följer mig ute och har redan träffat många hundar, och han är en liten tuffing, som gillar att busa.
Träningen är i full gång, han lystrar fint på namnet, kommer när jag kallar, börjat träna att gå i koppel, sitta när han får godis=pytteliten pastejbit.
Så Mio och jag har så trevligt tillsammans, det är min heltidssysselsättning just nu.

Hälsa barnen från Mio, jag tror han saknar dem. Han fick nämligen en dag hälsa på några barn och han blev överlycklig!

Varma och glada hälsningar från Lena och Mio

Mio njuter i solen på Ornö

Mio med sin favoritleksak som piper
Kände att jag ville höra av mig till dig nu när Mio fyller 6 år den 23 augusti.

Mio och jag har det så bra tillsammans. Han är fortfarande en stark hane med mycket stark vilja. Men han har en matte som är ännu mer envis så han tycker att jag är en bra och trygg ledare. Han behöver verkligen lydnadsträning. Han älskar det. Som resultat blir det att han är under kontroll om inte ekorrar och rådjur finns i närheten (gäller Ornö). Då vill han gärna ge sig iväg en bit men med hjälp av en pip-boll (som jag använder vid snabbinkallning) kommer han trots allt.

Mio går utan koppel 90-95%. Har honom även lös här i stan. Han går fot och säger jag till går han inte fram till andra hundar. Han får i regel inget hundgodis när han är duktig utan vi leker med t.ex. ett gummiben. Han väcker ofta stor uppmärksamhet när vi tränar på gräsytorna på Djurgården. Folk tycker han är så söt och duktig. Ofta är ju småhundar lite fladdriga men inte han. Och när vi tränar har han bara ögonen för mig även om andra hundar är i närheten. Känns härligt att ha sådan kontroll över en hund.
Jag trimmar honom själv ung 1 gång per månad. Lite väl ofta tycker han men det är enklast så.
Vill också tillägga att Mio är en otroligt lekfull och jätteglad hund som även hittar på egna lekar med olika leksaker om jag inte har tid. Han är verkligen listig. Han gömmer leksakerna under möbler eller i hinkar o byttor som han sen försöker få tag i igen. Han skulle även gilla agility, har provat med honom på en bana. Han fattar direkt o är inte rädd. Men tyvärr så tycker jag det är för långt att åka till en bana regelbundet o gå en kurs. Jag brukar göra en bana här hemma med stolar o rockring mm. Då blir han så glad. Han är helt klart min ”favvo”-hund.

Som du förstår är vi alltid tillsammans. Är så glad att jag skaffade honom. Vi stortrivs tillsammans och Mio är mycket nöjd med sitt hundliv. Hoppas allt är bra med dig och din familj och dina fina hundar. Rekommenderar dig ofta när jag hör av folk att de funderar på att skaffa pudel.
Soliga hälsningar från oss. Lena o Mio

 

 

 

Top of pageClick here if you don´t see any menu at the left!Klicka här om du inte ser någon meny till vänster!