Om kenneln

This is our house!

Sverigekarta
Vi bor vid den röda
pricken på kartan!

Länsmansgårdens Kennel
Alexandra Wistrand
Tel: 08- 38 48 17
E- post:
Jag är medlem i Svenska Kennelklubben och i Svenska Pudelklubben.På "Alexandras Pudelhörna"så beskriver jag mig själv litegrand samt visar gamla hundfoton från min barndom.Klicka här för att komma dit!

Kennelnamnet inregistrerades 1961 av min mormor och morfar . Läs mer här!

Klicka här om du inte ser någon meny till vänster!
© Copyright A. Wistrand 2001 och framåt!
Jag bedriver en liten uppfödning av toypudel och dvärgpudel i hemmiljö med mycket tid och kärlek. Mitt mål är att få fram mentalt bra och friska pudlar med en god exteriör.
Jag har fött upp hundar sedan 1986.
Avelshundarna är ögonlysta och knäledsundersökta. De är även DNA undersökta för PRCD formen av PRA.
Jag försöker att avla bra kvalitet från en liten kvantitet.
Jag säljer gärna en lovande valp till ett seriöst utställningshem men mina valpar säljs ändå som sällskapshundar i första hand eftersom det aldrig går att garantera att en valp växer upp till en utställningsstjärna. Om den sedan skulle bli det så är ju det grädden på moset så att säga.

Mina hundar får äta en blandning av svenskt färskfoder och ett torrfoder av hög kvalitét. Dräktiga tikar äter mest färskfoder och hemlagad mat och det gäller även under digivningen. Valparna får färsk mat som tillskott i nästet och får smaka torrfoder först vid 5 veckors ålder när magarna är nog utvecklade för att smälta kolhydrater. När de säljs äter de en blandning av färskfoder och valpfoder och det rekommenderar jag att valparna får fortsätta med ett par månader framåt.
Valparna föds upp i hemmet och de har träffat barn, olika ljud och har också fått prova på bilåkning när de lämnar kenneln. De har även badats, blivit klippta och fått bekanta sig med hårfönen.
Vid leverans som sker tidigast vid 8 veckors ålder har valparna blivit vaccinerade mot parvo, avmaskats, id-märkts med microchip och besiktigats av veterinär. Med valpen följer ett registreringsbevis från SKK (stamtavla), matlista, skötselråd, lite foder, en filt som luktar mor och syskon samt ett par leksaker.
Jag följer SKK' s regler och normer.