Lite om min trädgård

 

Blomman i mitten är vår älskade lilla pudelvalp Zelda 13v. och hon bjuder in till trädgården!

Välkommen till min trädgård!

Mitt grönskande hörn är beläget intill en skog och där är alltid mycket fågelsång. Vi får ofta besök av skogens djur både på gott och ont. Mest är det rådjur och harar som hittar hit och då är det tyvärr vårlökarnas knoppar som är mest begärliga. Vi har faktiskt sett en räv också. På sommaren är här fantastiskt mycket trollsländor som flyger över tomten och till barnens förtjusning även många paddungar. Vinbergssnäckorna vill också gärna krypa över gräsmattan men de bär vi försiktigt in i skogen igen. Det är säkrare för dem där.
Min trädgård är ett ställe för rekreation och vila. Jag njuter av att se allt som blommar och växer. Jag är ingen trädgårdsfantast som bygger upp små perfekta landskap utan min trädgård är främst till för att njutas av och att fritt vistas i för både barn och djur. Naturligtvis så måste här också rensas i rabatter ibland och klippas fruktträd men det är inget som får bli tråkiga måsten.
Hela området där vi bor kallades tidigare för trädgårdsstaden (Skälby) och här fanns många drivhus. Min trädgård är usprungligen en del av ett sådant drivhusområde och det delades upp i fyra tomter i slutet av 1980- talet. I trädgården finns det ett körsbärsträd och ett bigarråträd från den tiden. Bigarråbären är söta och goda medans körsbären är av en ganska sur sort.
Än idag finns det en del fungerande drivhus i området med försäljning året om
av växter och trädgårdsprodukter.

Välkommen in i min trädgård!

[ Startsidan/ back home ] [ Våren/ spring] [ Vårlökar/springbulb ] [Fruktträd]
[Trädgården vaknar till liv/ our garden is waking up ][ Trädgårdens gäster/visitors in the garden ] [Blommande buskar/blooming bushes ] [ 1- åriga blommor ] [Pelargoner] [Fjärilar/butterflies]
[Blandade foton/mixed pictures ] [Perenner/perennial ] [ Fuchsior] [Klätterväxter]
[Mina favoritkrukväxter/ My favourite plotted plants ][Grönsakslandet/ vegetable garden ] [Sommar/Summer] [Höst/autumn ]
[ Vinter/winter] [Foton från utflykter] [Fågelbordet]
[Isiga bilder] [Länkar/ links ]
[ Skicka ett blomstervykort!/ Send a blooming postcard! ]
© Copyright & design, A.Wistrand 2002 och framåt, all rights reserved